Märcz Tamás távozik a férfi vízilabda-válogatott éléről

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) elnöksége hétfői ülésén úgy döntött, hogy a jövőben nem Märcz Tamás irányítja a férfiválogatottat. A szövetségi kapitány közös megegyezéssel távozik.

2022. július 18., 17:22

Szerző:

Az együttes hetedikként zárta a három héttel ezelőtt véget ért, hazai rendezésű világbajnokságot, és az elért helyezés mellett a teljesítményével, valamint a játékával is többször csalódást okozott. A torna után Märcz Tamás jelezte, hogy vállalja a felelősséget a történtekért. 

Az MVSZ honlapjának hétfői beszámolója Vári Attila, a szervezet elnöke elmondta, hogy

„a sportág kiemelkedően eredményes múltja és hungarikum-jellege következtében az elvárások is magasabbak, így ami más sportágakban elismerésre méltó, az a vízilabdában már magyarázkodásra adhat okot.”

 A játékosként 2000-ben olimpiai bajnok, 48 éves szakember 2017-től vezette a válogatottat, amellyel tavaly, a tokiói olimpián bronzérmet szerzett. A csapat a 2017-es, budapesti rendezésű vb-n ezüstérmesként végzett, míg 2019-ben, Kvangdzsuban negyedik lett. Elmaradt a várakozásoktól a 2018-as barcelonai Európa-bajnokságon, amelyen nyolcadikként zárt, de azt követően két hónappal, Berlinben megnyerte a világkupát, valamint a 2020-as, ugyancsak budapesti kontinenstornán is élen végzett. 

Az MVSZ elnöksége szerdai ülésén foglalkozik a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjának betöltésével.

(Kiemelt képünk: Märcz Tamás szövetségi kapitány és Lévai Márton, miután a magyar válogatott 8-6-ra legyőzte Montenegró csapatát a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján a 7. helyért játszott mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd)

2022. augusztus 18., 21:41

A hónap végi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 20 ponttal, 84-64 arányban kikapott Horvátországtól csütörtökön Opatijában.

2022. augusztus 18., 21:13

Az Európa-bajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 21-10-re legyőzte Japán nemzeti együttesét a Hajós Uszodában zajló BENU Kupa második fordulójában, csütörtökön.

2022. augusztus 18., 20:59

A Ferencváros 4-0-ra legyőzte csütörtökön az ír Shamrock Rovers csapatát a labdarúgó Európa-liga-selejtező negyedik, utolsó fordulójának első mérkőzésén.

2022. augusztus 18., 19:34

A magyar női jégkorong-válogatott 1-0 arányú vereséget szenvedett Németország ellen csütörtöki felkészülési mérkőzésén, a németországi Füssenben.