Lemaradt az éremről Lucz Dóra

Nem váltak be a jóslatok, a kajakos hatodikként végzett a döntőben.

2021. augusztus 3., 04:43

Szerző:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lucz Dóra elsőként ért célba kedd hajnalban a K-2 200 méter középdöntőjén a tokiói Olimpián. A győzelem után nagy reményekkel, igazi éremesélyesként indult el a fináléban. A kajakos azonban nem tudott dobogóra állni és érmet szerezni, a döntőben hatodikként evezett be a célba. 

„A lehetőségekhez képest kiadtam magamból mindent, sajnálom, hogy ez most ennyire volt elég” – nyilatkozta Dóra a verseny után.  

Az éremszerzés azért sem volt biztosított, mert a tokiói olimpia volt az egyébként nagyon fiatal Lucz Dóra pályafutásának első olimpiai szereplése. Ráadásul a futamban olyan ellenfelekkel kellett szembenéznie, mint a többszörös olimpiai bajnok és címvédő új-zélandi kajakos, Lisa Carrington, aki végül idén is elsőként ért célba.

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. augusztus 3. Lucz Dóra a női kajak egyesek 200 méteres versenyének középfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. Lucz Dóra bejutott a döntőbe. MTI/Kovács Tamás)

A koronavírus új sportolási szokások kialakítására késztetett sok millió embert. Az amatőr sportolók mellett azonban a profi sportolók is nehéz helyzetbe kerültek a világjárvány következtében, hiszen több nagy sporteseményt is elhalasztottak. Az Allianz arra volt kíváncsi, mit éltek át az élsportolók az elmúlt évben, mit hoz a jövő? Hogyan és milyen segítséggel hozhatjuk majd ki magunkból a következő években a maximumot?