Legyőzte a Fradi a Puskást

A címvédő Ferencváros hazai pályán hosszabbításban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a legutóbb bronzérmes Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank liga első fordulójának vasárnapi zárásán.

 

 

2022. július 31., 22:32

Szerző:

A felcsútiak, akiket századik alkalommal irányított Hornyák Zsolt vezetőedző az élvonalban, továbbra is nyeretlenek a zöld-fehérek otthonában.

    OTP Bank Liga, 1. forduló:

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 7325 néző, v.: Karakó

    gólszerző: Zachariassen (94.)

    sárga lap: Esiti (76.), illetve Kiss T. (39.), Stronati (89.)

    Ferencváros:

Dibusz - Thelander, Knoester, Kovacevic (Botka, 57.) - Auzqui (Zachariassen, 69.), Vécsei, Laidouni (Esiti, a szünetben), Loncar (Traore, 57.), Pászka - Bassey, Mercier (Nguen, 57.)

    Puskás Akadémia:

Tóth B. - Favorov (Baluta, 90.), Stronati, Spandler, Mezghrani - Posztobányi, Van Nieff, Corbu - Kiss, T., Zahedi (Skribek, 63.), Komáromi

A címvédő zöld-fehérek kezdtek jobban, egyértelműen irányították a játékot, eleinte mégis a vendégek voltak veszélyesebbek, mert gyors ellentámadásaik több zavart okoztak. Az idő múlásával a játék képe csak annyiban változott, hogy a felcsútiak már ritkábban jutottak el a hazai kapuig, míg a Ferencváros hiába futballozott fölényben, a szünetig nem tudott előnybe kerülni.

A folytatásban is a fővárosiak irányítottak, de fölényük meddő volt. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző hármas cserével és szerkezetváltással próbálta frissíteni a csapatát, amelyet eleinte ez inkább megzavart, ugyanis a meccs egyik legnagyobb helyzetét Mezghrani hagyta ki. A Ferencváros hiába játszott fölényben, nagy helyzete nem volt, eközben a Puskás Akadémia büntetőhöz jutott, de Favorov azt a keresztlécre vágta. A hajrában sikerült igazán veszélyeztetnie a végig fölényben futballozó FTC-nek, ugyanis Thelander fejese a keresztléc tetejére pattant, de aztán Zachariassen már betalált fejjel, így a veszélyesebben játszó PAFC végül pont nélkül távozott a Groupama Arénából.

(Kiemelt képünk: A ferencvárosi Fortune Akpan Bassey (b) és Posztobányi Patrik, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Puskás Akadémia FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2022. július 31-én. MTI/Illyés Tibor)

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda Master Good hazai pályán könnyedén, 4-2-re legyőzte a több mint egy félidőt emberhátrányban futballozó Mezőkövesd Zsóry FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.