Kubatov lesújtó véleménnyel van a magyar edzőkről

Kubatov szerint sokat javult a futballmorál, „de nem annyit, hogy lehessen magyar edzővel együtt dolgozni”.

2023. szeptember 7., 13:19

Szerző:

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke és a Fidesz pártigazgatója a Hír Televízió Napi aktuális című műsorában beszélt arról, hogy az elbocsátott Sztaniszlav Csercseszov helyére, bár Máté Csaba helyettesítette egy ideig, Dejan Sztankovicsot nevezte ki – szemlézi a HírTV műsorát a hvg.hu.

Kubatovot többet között arról kérdezték, miért csak külföldi szakembereket szerződtet. „Ennyire lesújtó a véleménye a magyar edzőkről? 

– Ha röviden kellene válaszolnom, akkor igen. Ugyanakkor nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettünk, tönkretettek”

– mondta.

Ugyanakkor vannak kivételek, „mint Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, úgyhogy talán van remény, hogy magyar edzők is hasonló szintre érnek”.

Elmondta azt is, hogy nehéz döntés volt Máté Csabától megválni, de „mindig a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk. Máté Csaba pont a csapathoz illő edző volt, de nem eggyel jobb, mint amire nekünk szükségünk lenne”.

(Kiemelt képünk: Kubatov Gábor, az FTC elnöke. MTI Fotó: Kovács Tamás)

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.