Szóba sem áll egymással Csercseszov és Kubatov

A Ferencváros menesztett vezetőedzője azt mondja, feleségével együtt nagyon megszerette Magyarországot, de a hétvégén vonatra ülnek és hazamennek.

2023. július 25., 11:29

Szerző:

A Ferencváros hazai pályán háromgólos vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának visszavágóján, így 3-0-s összesítéssel búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozattól. Sztanyiszlav Csercseszov vezető edző azt mondta, a vereség után felment Kubatov Gáborhoz az elnöki boxba, a klubelnök pedig közölte vele, hogy nem dolgoznak tovább együtt, amit higgadtan vett tudomásul.

„A magam részéről bölcsebbnek tartottam volna, ha alszunk egyet a történtekre, kielemezzük és megbeszéljük a rosszul sikerült mérkőzést. De nem így alakult. Kubatov Gáborral azóta sem beszéltem, nem keresett” – idézte Csercseszov szavait az RTL.

Azóta sem tudja, mi volt a vereség oka, a kirúgását követően már nem is látta értelmét, hogy elemezze a mérkőzést.

A menesztett vezetőedző a játékosoktól elbúcsúzott, vasárnap este az edzői stáb tagjaival külön is találkozott, elmentek vacsorázni, ott volt Máté Csaba is, aki átvette a vezetőedzői feladatokat. Csercseszov arról is beszélt, hogy amikor a csapathoz jött, rögtön azt kérdezte Kubatov Gábortól, hogy hol vannak a magyar fiatalok, a magyar játékosok. A Klaksvík elleni első összecsapáson már hat magyar volt egyszerre a pályán, amire büszke, ahogy a két bajnoki címre, a Magyar Kupa-győzelemre és arra is, hogy az Európa-ligában a legjobb tizenhat közé jutottak.

Elmondta azt is, hogy keresték Szaúd-Arábiából, olyan fizetést ajánlottak, amit tízből kilenc vezetőedző azonnal elfogadott volna, de neki a Fradi többet jelentett. Feleségével nagyon megszerették Magyarországot és Budapestet is, kedden azonban vonatra ülnek és hazamennek Ausztriába.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.