Kozák Luca ezüstérmet szerzett Münchenben

Kozák 100 méter gáton a második helyen futott be a multisport Eb-n.

2022. augusztus 21., 21:09

Szerző:

Kozák Luca 12.69 másodperces országos csúcsbeállítással ezüstérmet nyert 100 méter gáton vasárnap este a müncheni multisport Eb keretében zajló atlétikai Európa-bajnokság zárónapján.

A debreceni sprinter a vasárnapi elődöntőben is 12.69-et ért el, és futammásodikként jutott döntőbe, melyben szintén csak a lengyel Pia Skrzyszowska volt nála gyorsabb.

A 26 éves Kozák karrierje eddigi legnagyobb sikerét aratta.

Kozák második helye révén három éremmel zárta a magyar atlétacsapat az Eb-t. Halász Bence ugyancsak ezüstöt nyert kalapácsvetésben, míg Madarász Viktória bronzot szerzett 35 kilométeres gyaloglásban.

(Kiemelt kép: Kozák Luca a női 100 méteres gátfutás elődöntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 18-án. A magyar versenyző futammásodikként, 12.69 másodperces országos csúccsal jutott be a fináléba.Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Elveszítette veretlenségét vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő és listavezető Ferencváros, amely a mögötte kétpontos lemaradással második Kecskemét vendégeként kapott ki 2-0-ra.

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte meg a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a másodikként rangsorolt horvát Marin Cilicet.

A Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia női kajakkettes a második helyen végzett a portugáliai Ponte de Limában rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokság zárónapján. Magyarország 6 arany- és 8 ezüstéremmel az összesített medálverseny élén zárt.