Koronavírusos Sergio Busquets, a spanyol fociválagotatt csapatkapitánya

A szakértők szerint így veszélybe kerülhet a sapnyolok Eb-szereplése is. 

2021. június 7., 06:11

Szerző:

A spanyol labdarúgó szövetség a honlapján jelentette be, hogy Sergio Busquets koronavírus tesztje pozitív lett. Ez a közelgő Európa-bajnokság miatt veszélybe sodorhatja a csapat felkészülését. A spanyol keret tagjain vasárnap végezték el a legutóbbi tesztelést, és mint kiderült, az FC Barcelona 32 éves középpályásának tesztje pozitív lett - írja az Origo Sport

A szövetség közleménye szerint a keret és a stáb összes többi tagjának negatív lett a tesztje, de a csapatkapitánnyal legszorosabb kapcsolatban álló (pl. szobatárs) játékosokat, ill. stábtagokat elkülönítették, Busquets pedig már elhagyta a Las Rozas-i edzőtábort.

Természetesen a válogatott többi tagját is azonnal tesztelték, a keret valamennyi játékosa negatív lett. A spanyol válogatott kedden este Litvánia ellen vívta volna az utolsó barátságos meccsét az Eb előtt. A spanyol szövetség bejelentette, hogy a nagyválogatott helyett az U21-es spanyol csapat lép pályára kedden. Spanyolország június 14-én Sevillában a svédek ellen kezdi meg az Európa-bajnokságot.

(Kiemelt kép: A ferencvárosi Somália (b) és Sergio Busquets (j), a Barcelona játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros - FC Barcelona mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. december 2-án. MTI/Illyés Tibor)