Koronavírus-fertőzés miatt kórházban az ausztrálok kétszeres olimpiai bajnok úszója

Az ausztrálok versenyzője a Nemzetközi Úszóliga (ISL) ötödik fordulójában két győzelemmel segítette az LA Current csapatát Olaszországban.

2021. szeptember 21., 14:31

Szerző:

Koronavírus-fertőzéssel kórházba került Madison Wilson kétszeres olimpiai bajnok úszó. Az ausztrálok versenyzője a Nemzetközi Úszóliga (ISL) ötödik fordulójában két győzelemmel segítette az LA Current csapatát Olaszországban, a viadal után azonban kiderült, hogy megfertőződött. Nápolyban a magyar úszók közül Jakabos Zsuzsanna indult.

A 27 éves sportoló Instagram-oldalán azt írta, annak ellenére kapta el a vírust, hogy be van oltva, és minden vírus elleni intézkedést betartott az ISL versenysorozata alatt. „Nagyon szerencsétlennek érzem magam, de úgy gondolom, ez egy ébresztő volt számomra. A koronavírus komoly dolog, és ha jön, akkor nagyon keményen odaüt az embernek. Bolond lennék, ha azt mondanám, nem féltem” – írta a bejegyzésében. A 27 éves versenyző a tokiói olimpián egy arany- és egy bronzérmet is szerzett a 4x100-as, és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként. A 2016-os riói játékokon a 4x100-as gyorsváltóval ugyancsak nyert, míg a 4x100-as vegyesváltó tagjaként második lett.

(Kiemelt kép: Madison Wilson a tokiói olimpián. Fotó: Patrick B. Kraemer / EPA)