Klein Dávid a világ egyik legmagasabb hegyének meghódítására indult

Suhajda Szilárd tragédiája után néhány nappal újabb magyar hegymászók indultak csúcstámadásra. Klein Dávid és társa, Kerekes Bence a BWT Hindukus Expedíció keretében a Hindukus meghódítását tűzte ki célul – írja a sokszinuvidek.24.hu.

2023. június 2., 14:20

Szerző:

Az Eurázsiai-hegységrendszerhez tartozó, a pakisztáni-afgán határvidéken húzódó hegységben található a világ egyik legmagasabb csúcsa. A Hindukuson 20 éve nem járt expedíció.

Végre-valahára felbőgnek repülőnk motorjai: elindultunk. Zavarral, gyásszal, haraggal, várakozásokkal, szeretettel, izgalommal telve és túltervelve. A BWT Hindukus Expedíció célja felé, a pakisztáni-afgán határvidékre, ahol a madár se jár, ahol az igazi, Nagybetűs Kalandok várnak, ahol 25 évvel ezelőtt beleszerettem az expedíciós hegymászásba

– írta közösségi oldalán Klein Dávid.

Nem érzem, hogy félnék az ismeretlentől: az ismeretlen hegytől, amin 20 éve nem járt expedíció

– fogalmazott a hegymászó.

A BWT Hindukus Expedíció két hegymászója május 29-én indult útnak Ferihegyről, május 30-án érték el Iszlámábádot és 31-én érkeztek meg Csitrál megyébe, az afgán határ közelébe – sokszinuvidek.24.hu beszámolójában.

(Kiemelt képünk: Klein Dávid Facebook oldala)

2023. szeptember 30., 13:15

Ünnepélyes megnyitóval, huszárok felvonulással, a versenyben részt vevő lovasok ünnepélyes fogadalomtételével megkezdődött szombaton a 16. Nemzeti Vágta a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.