Kapás Boglárka lemaradt a 200 pillangó dobogójáról, elsírta magát a döntő után

Világbajnoki címvédőként indult a számban, de a legyőzhetetlen kínai mellett két amerikai is előtte ért célba.

2021. július 29., 05:35

Szerző:

Kapás Boglárka világbajnokként joggal bízhatott abban, hogy most is odaérhet a 200 méteres pillangóúszás dobogójára. Harmadik hellyel kvalifikálta magát a döntőre, így a hármas pályáról indult. Féltávnál még a középmezőnyben, az ötödik helyen fordulhatott, majd hiába hajrázott hatalmasat, addigra kínai és amerikai riválisai már akkora előnyt építettek, amelyet nem lehetett ledolgozni.

2:06.53-as idővel negyedik lett, amely a két évvel ezelőtti vb és a mostani várakozások alapján csalódásnak mondható. A számot Csang Jü-fej nyerte Regan Smith és Hali Flickinger előtt. Kapás a döntő után az M4 Sport riporterének nyilatkozott:

„Bíztam benne, hogy az érem összejön, meglepődtem, hogy nem nekem világít a lámpa. Kiadtam magamból mindent, alig bírtam célba érni. Ez van, negyedik lettem. Minden a tervek szerint alakult, de nagyon elhúzott a mezőny. Az olimpiai bajnoki címet szerző kínai ellenfelemnél nem lepett meg, hogy nem tudom megfogni, hiszen nagyszerű idővel jutott tovább. A két amerikait jó lett volna megelőzni, de sajnos nem sikerült. Ez van, negyedik lettem, nem akarom túlelemezni” – mesélte az olimpiai bronzérmes úszó, aki az interjút követően könnyek között távozott az uszodából. 

(Kiemelt fotó: Kapás Boglárka, miután 4. helyen ért célba a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a tokiói olimpián, július 29-én. A magyar versenyző a negyedik helyen végzett. Fotó: Kovács Tamás / MTI)