Jótékony célra ajánlják fel a világbajnokságon megmaradt ásványvizet és dekorációkat a szervezők

A budapesti atlétikai világbajnokság szervezői 44 ezer palack vizet és több kilométernyi dekorációs hálót ajánlanak fel jótékony célra, az adományból rászorulók és állatmenhelyek részesülhetnek – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

2023. szeptember 10., 13:00

Szerző:

Azt írták, a szervezőbizottság jótékony célra ajánlja fel a budapesti atlétikai vb után azt a megmaradt vízkészletet, amelyet a szokatlanul nagy hőség miatt szereztek be biztonsági tartalékként a nézők számára. Hozzátették: 44 ezer palack víz jut el a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton és a Katolikus Karitászon keresztül rászorulókhoz, többek között a magyar-ukrán határon felállított segítségpontok valamelyikére érkező menekültekhez. Közölték azt is, adományként hasznosítja a szervezőbizottság a vb ideje alatt a Nemzeti Atlétikai Központot és az utcai versenyszámok helyszíneit díszítő dekorációs hálókat is. A szervezők több kilométernyi anyagot ajánlanak fel állatmenhelyeknek, az adományok elsőként fehérgyarmati és budaörsi menhelyekhez érkeznek. A dekorációs hálók új helyükön többek között a gondozott állatok kenneljeit elválasztó takarásul szolgálnak majd – írták.

 A tájékoztatás szerint „a most gazdára talált hálók csak egy részét jelentik az atlétikai vb versenyein használt mennyiségnek”. A szervezők azt kérik: a info@wabudapest23.hu címen jelentkezzenek azok a jótékonysági szervezetek, amelyeknek segítség lehet a hasonló adomány. Közölték azt is, több mint 10 millió forintot ajánlott fel a szervezőbizottság és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics) kereskedelmi partnere az ajándéktárgyakból befolyt összegből, amely az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. Emellett 7400 eurót, azaz mintegy 3 millió forintot gyűjtött össze az atlétikai világbajnokság egyik hivatalos szponzora a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége számára – tudatták a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: DANTE FERNANDEZ / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.