Ismét alkottak az ultrák a magyar-angol meccsen, összecsaptak az angol rendőrökkel

Füstbombával válaszoltak Sallai büntetőjére. 

2021. október 13., 08:46

Szerző:

Magyarország szurkolói összeverekedtek a rendőrökkel a keddi, Anglia elleni világbajnoki selejtező első perceiben a Wembleyben. A közel ezer magyar szurkoló fütyülte ki, az angol játékosokat, amikor a kezdés előtt térdre ereszkedtek – írja a BBC.

Az angol rendőrség közleménye szerint: „A rendőrök azért léptek be a lelátóra, hogy letartóztassanak egy nézőt, rasszista megnyilvánulása miatt, amit még az Angliába tartó repülő úton tett a stewardessel szemben. Ekkor alakult ki a rendbontás a rendőrök és a szurkolók között.”

A mérkőzés 1-1-re végződött, John Stones egyenlített Angliának, miután Sallai Roland büntetőt ítélt Magyarországnak. A labdarúgó-szövetség közölte, hogy kivizsgálja az esetet, és jelenteni fogja a Fifának. A magyar szurkolók - sokan az ország ultráinak fekete pólóiban - nem sokkal a mérkőzés kezdete után összecsaptak a rendezőkkel, majd megérkezett a rendőrség, és gumibotokkal ütötték a szurkolókat. Sokan aztán válaszul átmásztak egy kordonon, és megütötték a biztonsági személyzetet - a rendőröket pedig visszaterelték a lelátóra. 

Füstbombát is eresztettek, miután Sallai büntetőjével Magyarország a 24. percben vezetést szerzett.

A magyar szurkolóknak kevesebb mint 1000 jegyet adtak el erre a mérkőzésre, a múlt havi, Puskás Arénában rendezett találkozó visszavágójára. A budapesti találkozón is volt balhé, amikor a Fifa két mérkőzést zárt kapuk mögött kellett lejátszania, miután az angol játékosokat rasszista megnyilvánulások érték.

Az összetűzés képeit itt tudja megtekinteni. 

(kiemelt kép illusztráció. Fotó: Alexandre Brondino / Unsplash)