Hosszú Katinka az olimpiáról való lemaradásáról beszélt

Sejtelmes üzenetet tett közzé közösségi oldalán Hosszú Katinka a karrierjét illetően.

2024. június 25., 16:02

Szerző:

„Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél” – Facebook-posztban reagált Hosszú Katinka arra, hogy lemarad az idei párizsi olimpiáról. Hozzátette, azt hiszi, hogy ezt már nyugodt szívvel mondhatja, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker. „Nekünk egy nagyon boldog évünk van” – fűzte hozzá. Ezután viccesen megjegyezte: 

„Köszönöm a rengeteg üzenetet, jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára! Mondanám, hogy majd legközelebb sikerül…”

Ahogyan azt a napokban megírtuk: a 35 éves, háromszoros olimpiai bajnok világklasszis a Rómában megrendezett Sette Colli (Hét Domb) elnevezésű nemzetközi úszóversenyen 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog megszerzésével, ám a fináléban elért 2:18.41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11.47 perc), ezzel eldőlt, hogy nem lehet ott hatodszor is az ötkarikás játékokon.

Hosszú Katinka egyébként kislánya születése után állt újra rajtkőre, s bár a világklasszis egyelőre keresi magát, ez nem véletlen, hiszen a gyermeke születését követően az idejét már körültekintőbben kell, hogy beossza. Ugyanakkor gőzerővel készült a párizsi olimpiára.

„Most nem én vagyok az, aki tervez, hogy milyen napom lesz, mi fér bele a programba, mikor mehetek edzeni vagy egyáltalán alszom-e, és ha igen, mennyit. Bevallom, ez eleinte egyáltalán nem volt könnyű, igaz, sokat is tanulok ezáltal, hogy rugalmassá váltam”

– nyilatkozta korábban. Hozzátette, próbál minél hamarabb formába lendülni, hiszen a mai napig imád úszni, az uszoda a másik otthona, ezt sosem gondolta másképp.

Hosszú Katinka volt férje az edzői életjáradékra 

Ezen felül arról is beszámoltunk, hogy Shane Tusup, Hosszú Katinka exférje igényt tart a volt felesége eredményei után járó edzői életjáradékra – írja cikkében az Index. Állítólag már pert is indított a magyar állam ellen. Tusup volt a trénere az úszónak, mikor az a riói olimpián megnyerte a 200 méteres és a 400 méteres vegyesúszást, továbbá a 100 méteres hátúszást, ezenfelül 200 méter háton ezüstérmet szerzett. Ez alapján 2 112 400 forint járna neki havonta, ugyanannyi, mint Hosszú Katinkának.

Az úszó azonban korábban a nagyapját, Bakos Lászlót nevezte meg az életjáradékra jogosult edzőjeként, aki meg is kapta azt, egészen 2023. január másodikáig, amikor 90 éves korában elhunyt. A Magyar Olimpiai Bizottság tud Tusup igényéről, de az a Honvédelmi Minisztérium sportállamtitkárság az illetékes, amely állásfoglalást kért az ügyben.

(Kiemelt képünkön Hosszú Katinka. Forrás: Hosszú Katinka hivatalos Facebook oldala)