Hosszú Katinka megint edzőt vált

A MÚSZ elnöke elmondta mit tud az ügyről.

2021. szeptember 22., 18:10

Szerző:

Hosszú Katinka személyesen hozta meg azt a döntést, hogy kirúgja technikai edzőjét, Nagy Józsefet, írja a Blikk. Az elmúlt időszakban több kiemelkedő magyar úszó is leváltotta edzőjét, többek között Milák Kristóf és Burián Katalin is.

Ezekről a váltásokról Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt nyilatkozta, most olyan világot élünk, amikor a versenyző dönt. „Ezek a helyzetek kiforrnak, mint amikor a leves kifut a fazékból. Néhány héttel ezelőtt még hátradőlve figyeltem ezeket az eseményeket, de azért tudtam a mozgásokról, és most már egymásután jönnek az információk, hogy melyik versenyző hová kerül. Vannak helyzetek, amikor kritika nélküli támogatásra van szükség, de olyan is, amikor bennem is fenntartások vannak” – közölte.

Wladár azt is elmondta, hogy beszélt Hosszúval, aki október elsejétől fog újra edzeni. „Utána válaszol a kérdésekre a jövőt illetően. Ebből nekem az jött le, hogy folytatni fogja a pályafutását” – fejtette ki a MÚSZ elnöke.

 

(Kiemelt kép: A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás)