Halálos versenybaleset történt a belgiumi F1-pályán

A Formula Regionális Európa-bajnokság (FRECA) versenysorozat 18 éves pilótája, Dilano van’t Hoff a belgiumi Spában szenvedett halálos balesetet.

2023. július 2., 09:20

Szerző:

Belehalt sérüléseibe a Formula Regionális Európa-bajnokság (FRECA) versenysorozat 18 éves pilótája, Dilano van’t Hoff, aki a belgiumi Spában szenvedett balesetet – számol be róla a Guardian. Az MP Motorsport színeiben versenyző holland pilótának ez volt a második idénye a FRECA-ban, az elsőben egy alkalommal végzett a dobogón.

A szerencsétlenül járt pilóta autója a vízpermet miatti nagyon rossz látási viszonyok között megpördült, és nagy sebességgel ütközött a Kemmel egyenes elején az RP Motorsport autójával, amelyet Adam Fitzgerald vezetett. 

 

Az eset négy évvel azután történt, hogy Anthoine Hubert egy F2-es versenyen több autóval történt balesetben életét vesztette a pálya ugyanezen szakaszán. Van 't Hoff MP csapata közleményt adott ki. „Megrendülten fogadjuk az egyik legragyogóbb holland tehetségünk elvesztését, aki annyi energiát hozott a csapatunkba azokban az években, amikor velünk versenyzett” – áll a közleményben. 

A csapatok részvétnyilvánító közleményekben róják le tiszteletüket. Max Verstappen elképesztő szomorúnak nevezte a balesetet, és arról beszélt, hogy  itt az idő, hogy a motorsport levonja a tanulságokat. Bár Hubert halála után a pálya érintett részét kibővítették, Lance Stroll azt nyilatkozta, hogy a pályaszakasz további változtatásokra szorul.

(KIemelt képünk forrása: Twitter)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.