Futsal Magyar Kupa: Megvédte címét a Haladás

Címét megvédve a Haladás nyerte a férfiaknál a futsal Magyar Kupát.

2023. május 7., 19:23

Szerző:

 

A vasárnapi döntő első félideje küzdelmes játékot hozott, a szombathelyiek valamivel többet próbálkoztak kapura lövéssel. A másodikban több volt a helyzet, a Berettyóújfalu kihagyta a lehetőségeit, az egyetlen gól pedig a 29. percben született, amikor Rutai Balázs egy pontos passz után jobb külsővel kilőtte a jobb alsó sarkot.

A Haladás hatodszor szerepelt MK-fináléban és negyedszer nyert.

A bajnoki döntőben ugyanez a két csapat találkozik majd.

Eredmények:

férfi döntő:

Haladás VSE - Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 1-0 (0-0)

korábban

női döntő:

Debreceni EAC - 2F-BAU Tolna-Mözs 2-0 (1-0)

(Kiemelt képünk: Debrecen, 2023. május 7. A szombathelyi Henrique Diniz, Vas Ádám és Luiggi Longo (b-j) a futsal Magyar Kupa férfi döntője, a Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu mérkőzés után a debreceni Főnix Arénában 2023. május 7-én. A Haladás 1-0-ra nyert, így címét megvédve ismét kupagyőztes lett. MTI/Derencsényi István)

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.