Foci-EB: fókuszban a német-skót nyitómeccs

A német és a skót sajtó többnyire a két ország labdarúgó-válogatottjának Európa-bajnoki nyitómérkőzését emelte ki a jövő nyári németországi kontinenstorna Hamburgban rendezett csoportsorsolásának másnapján. A magyar válogatott az A csoportba, a házigazda németek, a skótok, valamint Svájc mellé került.

2023. december 3., 14:19

Szerző:

Németország:

Bild:

„Szerencsés csoport a hazai Eb-n. Ebből még mi is továbbjuthatunk! Németországnak Skócia, Magyarország és Svájc lesz az ellenfele. Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese június 14-én Skócia ellen játssza az Európa-bajnokság nyitómérkőzését.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung:

„Ahogyan Julian Nagelsmann mondta a sorsolás után: három ellenfél, amely kihívást jelent a számunkra, de három olyan ellenfél, akiket le akarunk győzni. Németország Skóciával, Magyarországgal és Svájccal játszik az A csoportban a hazai Európa-bajnokságon, a müncheni nyitómérkőzésen, június 14-én Skócia lesz a rivális.”

Svájc:

Tages Anzeiger:

„Szerencsére! Ez volt az első gondolat, amikor Brian Laudrup szombaton 18 óra 46 perckor az A csoportba sorsolta Svájcot. Ellenfelünk Németország, Magyarország és Skócia lesz. Annak ellenére, hogy Svájc gyengén áll a világranglistán, a kvalitásai alapján még mindig a második legerősebb válogatott ebben a csoportban.”

Neue Zürcher Zeitung:

Németország, Magyarország és Skócia lesz Svájc Európa-bajnoki ellenfele. A csalódást keltő selejtező után Murat Yakin szövetségi kapitánynak és csapatának a kontinenstornán kell eloszlatnia minden kétséget.”

Skócia:

The Scottish Sun:

„Évtizedek elteltével húzták ki újra Skóciát egy nagy labdarúgótornán. A harmadik kalapba sorolt skótok pedig a házigazda németeket kapták ellenfélnek, akikkel majd a nyitómérkőzést játsszák június 14-én Münchenben. A csoportkörben még Magyarországgal és Svájccal találkozik Steve Clarke szövetségi kapitány csapata.”

The Herald:

„Az egész kontinens azt figyeli majd június 14-én, ahogy Steve Clarke tanítványai pályára lépnek az Európa-bajnokság nyitómeccsén a házigazda németek ellen. A csoportban riválisunk lesz még a selejtező G csoportját veretlenül megnyerő Magyarország, valamint a csak négy mérkőzésen diadalmaskodó, de valahogyan mégis csoportmásodikként Eb-résztvevővé váló Svájc. Rajtuk keresztül vezet az út Andy Robertson és csapattársai számára a nyolcaddöntős szerepléshez.”

(Kiemelt kép: 2023. december 2., Hamburg: Labdarúgás: Európa-bajnokság, sorsolás Hamburgban, Elbphilharmonie. Az A-csoport edzői, (jobbról) a német válogatott edzője, Julian Nagelsmann, Murat Yakin svájci és Marco Rossi magyar edző áll az Eb-trófea mellé. Fotó: Christian Charisius/dpa)