Marco Rossi: Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a sorsolás, de az Eb-n nincs könnyű csoport

Marco Rossi nem számít könnyű mérkőzésre.

2023. december 2., 20:48

Szerző:

Lehetett volna könnyebb és nehezebb is a sorsolás, de az Eb-n nincs könnyű csoport, könnyű mérkőzés. Egyértelműen a németek a legerősebbek a csoportban, a skótok fizikálisan erősek, és a negyedik kalapos Svájc is kiemelkedő játékerőt képvisel – nyilatkozta az MLSZ X-csatornájának Marco Rossi.

Hozzátette: 

„Mindhárom meccs nehéz lesz, mindenen csapatnak hasonló esélye lehet arra, hogy kivívja a továbbjutást.”

Mint mondta: „

Természetesen szerettük volna elkerülni Németországot több okból is: egyrészt mert alapvetően nagyon erős együttes, másrészt pedig házigazda lesz, így tudjuk, milyen körülmények várnak majd ránk az Eb-n” – fogalmazott a sorsolás után Rossi, aki hozzátette, a németek „más szintet” képviselnek, ugyanakkor a másik két riválissal szemben versenyképes lehet a magyar nemzeti együttes.

„Nagyképűség nélkül állíthatjuk ezt, de ez nem azt jelenti, hogy le tudjuk őket győzni. Rengeteg dolog befolyásolja majd ezeknek a meccseknek a kimenetelét, sok múlik majd a játékosaink aktuális állapotán, és számos más apróságon. De tény, hogy nagyjából azonos szinten vagyunk jelenleg Skóciával és Svájccal”.

Az 59 éves, magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakember kiemelte, hogy az Európa-bajnoki mezőnyben már nincsenek „gyengébb” csapatok, ráadásul a labdarúgásban jelenleg általános érvényű, hogy a papíron esélytelenebbnek tartott együttesek ellen is nehéz futballozni.

„A skótok remek teljesítményt nyújtottak a selejtezősorozatban, agresszív és fizikális játékot játszanak. Kifejezetten keményen képesek védekezni, amikor arra van szükség. Egyáltalán nem könnyű ellenfelek a számunkra, és biztos vagyok benne, hogy csúcsformában kell lennünk ahhoz, hogy legyen esélyünk nyerni velük szemben” 

– fejtette ki Rossi, egyúttal jelezte, mindent elmond a skót válogatott erejéről, hogy a selejtezőben legyőzte Spanyolországot.

„Ha őket meg tudták verni, akkor bárkit meg tudnak”.

A svájciakról elmondta, nem tartja őket annyira fizikális csapatnak, mint Skóciát, nekik viszont más erősségeik vannak.

„Murat Yakin irányításával nagyon jó teljesítményt nyújtanak és remek eredményeket érnek el” 

– mondta a kapitány, aki kiemelte: biztosra nem állíthatja, de Németországról feltételezi, hogy első lesz a csoportban. „A második helyért nyílt lesz a küzdelem köztünk és a svájciak, valamint a skótok között, mert ez a három együttes azonos szintet képvisel”.

Nyilatkozott a németek szövetségi kapitánya is.

„Az ellenfeleink csapataiból több játékost is ismerek, többnek is voltam edzője. Külön örülök, hogy a Lipcsében edzett játékosaimmal újra találkozhatok majd. Nem könnyűek az ellenfeleink, de mindenképp tovább akarunk jutni a csoportból.”

– mondta Julian Nagelsmann.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott Németországgal, Skóciával és Svájccal került egy csoportba az Európa bajnokságon.

Szoboszlaiék június 15-én Kölnben kezdenek Svájc ellen, majd két stuttgarti mérkőzés következik: június 19-én , június 23-án.

(Kiemelt kép: az A-csoport edzői, Julian Nagelsmann, Murat Yakin és Marco Rossi áll az Eb-trófea mellett. Fotó: Christian Charisius/dpa/AFP)

Azért váltak meg egy évtizedek óta elismert úszóedzőtől a Bajai Spartacusnál, mert olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet egyesülete szerint nem kellett volna. Az ügy középpontjában a sportág egy nagyágyúja, Pass Ferenc szerepel, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt. Egy pillanat alatt megváltak tőle annak ellenére is, hogy 33 esztendeje dolgozott a klubért.