Fenekébe dugott szexuális segédeszközzel csalhatott a sakknagymester

Váratlan vereséget szenvedett az ötszörös világbajnok sakklegenda, Magnus Carlsen. Állítólag ellenfelének a szexuális segédeszközzel morzézták el a nyerő lépéseket.

2022. szeptember 16., 08:51

Szerző:

Némi meglepetésre a 19 éves Hans Niemann legyőzte a norvég sakknagymestert, Magnus Carlsent a Saint Louis Sakk Klub versenyén, lapértesülések szerint ellenfelét egy szexuális segédeszköz segíthette a győzelemhez. A mérkőzést a Grand Chess Tour nemzetközi sakkbajnokság utolsó állomásán játszották. A játszma után az ötszörös világbajnok Carlsen megjelentetett egy tweetet, amelyben közölte, hogy visszalép a tornáról. Ilyet még soha nem tett pályafutása alatt a sakknagymester – emékeztet a 24.hu. A norvég versenyző arra is utalt, hogy csalás történhetett a mérkőzésen. A tweethez egy videót is mellékelt, amelyben José Mourinho edző azt mondja, „ha beszélek, nagy bajba kerülök”. 

Elon Musk is hajlik a szexuális segédeszköz teóriájára

A norvég Aftenposten oknyomozása szerint

Niemann vélhetően rezgő análgyöngyöket használhatott, az amerikai egyik segítője egy számítógépes program alapján morzejeleket küldött a szexuális segédeszközre, így Niemann érezte, majd dekódolta, hogyan is kell lépnie a győzelemért.

A sajtó után még Elon Musk is úgy vélte, hogy az amerikai análgyöngyökkel csalt, igaz, azóta törölte a tweetet. A hír terjedése után megszólalt az ellentábor is, Garri Kaszparov például azt követelte a norvégtól, hogy adjon magyarázatot, miért állt fel verseny közben és miért vádolta meg Niemannt. Az análgyöngyös verziót egyfelől árnyalja, hogy a versenyen minden játékost átvizsgálnak egy fémdetektorral, és később is többször ellenőrzik őket. Egyes szakírók szerint Niemann azért nyert, mert ráérezhetett Carlson taktikájára vagy tippet kapott valakitől a norvég nyitásáról, így felkészültebben vághatott neki a mérkőzésnek.

Sokan kiváncsiak a pucér sakknagymesterre

Az amerikai természetesen tagadta, hogy csalt volna, még azt is közölte, hogy ha kell, meztelenül is leül a sakknagymesterrel. A havonta átlagosan 400 millió megtekintést elérő Stripchat oldal fel is ajánlott 1 millió dollárt Niemannak, hogy játssza le ruha nélkül a meccset.

(Kiemelt képünk: Magnus Carlsen a Tata Steel Masters sakkverseny utolsó hétvégéjén, Wijk an See-ben 2022. január 29-én. Fotó: Olaf Kraak / ANP / AFP)