Hivatalos: magyar kapus védi az FC Barcelona felnőtt csapatának kapuját

Az FC Barcelona bejelentette, hogy Yaakobishvili Áron a csapat felnőtt csapatához került.

2024. szeptember 25., 15:49

Szerző:

A német válogatott Marc-André ter Stegen sérülése következtében a kapus Yaakobishvili Áron az FC Barcelona labdarúgócsapatának első keretéhez került – erősítette meg a magyar játékos érkezését a katalán klub. A hír kedden számos szurkolói portálon napvilágot látott, Alex Pintanel sportújságíró pedig egy videót is feltöltött a közösségi oldalára, amelyen Yaakobishvili is látható edzés közben.

Ez azt jelenti, hogy szerdán a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen Inaki Pena, Ander Astralaga és Yaakobishvili lesz a három kapus a keretben.

A georgiai származású, de Budapesten született 18 éves, magyar utánpótlás válogatott futballista 2018-ban került a katalán klubhoz, amelynek harmadik számú, korosztályos csapatában véd. Jelenlegi szerződése jövő nyárig szól. Yaakobishvili Áron testvére, Antal szintén Spanyolországban, a Girona együttesében szerepel. 

Ezért fontos, hogy Yaakobishvili a Barcelona kispadjára került

Bizonyára vannak olyan olvasóink, akik nem igazán követik nyomon a hazai és a nemzetközi labdarúgás fontosabb eseményeit. Most nekik szeretnénk kicsit segíteni azzal, hogy írunk pár sort az FC Barcelona történetéről. Nos, a Barca Spanyolország Katalónia tartományának labdarúgócsapata. A klub a spanyol labdarúgó-bajnokság kezdetétől megszakítás nélkül részt vesz az első osztály bajnoki küzdelmeiben.

Az egyesületet 1899. november 29-én alapította a svájci Hans Gamper.

Az FC Barcelona előbb a katalán regionális bajnokságban és a spanyol labdarúgókupában, később pedig az 1928-ban megalakított egységes spanyol labdarúgó-bajnokságban és a nemzetközi kupákban vált a spanyol, valamint a nemzetközi labdarúgás egyik legmeghatározóbb egyesületévé. 

A klub jelentősebb eredményeit tekintve a spanyol labdarúgó-bajnokság első osztályát 27, a spanyol labdarúgókupát 31, a spanyol labdarúgó-szuperkupát 14, az UEFA-bajnokok ligáját és elődjét 5, az UEFA-kupa elődjét 3, a kupagyőztesek Európa-kupáját 4, az UEFA-szuperkupát pedig 5 alkalommal nyerte meg a csapat. Ezenkívül számos kisebb spanyol és katalán trófeát tudhat magáénak a csapat. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pau BARRENA / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.