Barcelonai sikerével döntős a Real Madrid

A Real Madrid bejutott a labdarúgó spanyol Király Kupa fináléjába, miután 4-0-ra győzött az FC Barcelona otthonában, ezzel megfordítva az elődöntős párharcot.

2023. április 6., 06:48

Szerző:

Március elején a fővárosban a gránátvörös-kékek öngóllal szereztek 1-0-s előnyt, azóta a pontvadászatban is találkoztak a felek, azon az összecsapáson bár vezetett a királyi gárda, hazai pályán a fordítani tudott és 2-1-re nyert a Barcelona. 

A kupaelődöntő szerdai visszavágóján az első mérkőzéshez hasonlóan feszült hangulatban kezdtek a csapatok, és bár a bajnoki éllovas Barca futballozott mezőnyfölényben, az első félidő hajrájában a klubvilágbajnok Real egy kontra végén Vinícius Junior góljával kiegyenlítette a párharcot. 

A szünet után röviddel az aranylabdás Karim Benzema – aki vasárnap triplázott a Valladolid ellen – már a fővárosiak második találatát szerezte, és bár ezt követően a hazaiak beszorították a Realt, a francia csapatkapitány büntetőből hamarosan tovább növelte a Madrid előnyét a párharcban. Sőt, Benzema ezúttal is mesterhármast szerzett: a hajrában egy újabb ellentámadást zárt le eredményesen. 

A másik ágon az Osasuna kedden hosszabbításban a Bilbao vendégeként harcolta ki a döntőbe jutást.

Eredmény, elődöntő, visszavágó: 

FC Barcelona-Real Madrid 0-4 (0-1) 

Továbbjutott: a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

kedden játszották: 

Athletic Bilbao-Osasuna 1-1 (1-0, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után 

Továbbjutott: az Osasuna, 2-1-es összesítéssel.

(Kiemelt képünk: Vinicius Junior és Gavi a Copa del Rey elődöntőjének visszavágóját játszó FC Barcelona - Real Madrid CF mérkőzésen a Spotify Camp Nou Stadionban, Barcelonában, 2023. április 5-én. Fotó: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto/AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.