Eltörte a lábát a magyar olimpikon

Az Európa-bajnokságra már felgyógyulhat.

2022. február 19., 12:40

Szerző:

Lábközépcsont-törés miatt kényszerpihenő vár Pigniczki Fanni olimpikon ritmikus gimnasztikázóra. 

„Hétfőn egy rossz mozdulattal ráléptem a labdára, és eltörött az ötös lábközépcsontom” – mesélte klubja, az MTK honlapján a sportoló. Hozzátette, a röntgen előbb csak repedést mutatott, az MR-vizsgálat alapján azonban törést diagnosztizáltak, ezért szerdán egy hétre fekvőgipszet kapott, utána pedig öt hétig járógipszet kell majd viselnie. „A lábammal már volt probléma, amikor a világbajnokság előtt kiderült, hogy van benne egy letörött csontdarab. De az a jobb volt, most a ballal történt a baleset” – magyarázta.

A tavalyi Európa-bajnokságon egyéni összetettben tizedik, a világbajnokságon 14., a tokiói olimpián pedig huszadik helyezett Pigniczki lemondta a februári és márciusi versenyeket, a visszatérésére legkorábban áprilisban kerülhet sor. Elmondta, az orvosok szerint hat hétbe telik, amíg fokozatosan újra el tudja kezdeni terhelni a végtagját, de kezelésekre folyamatosan járni fog.

Az Európa-bajnokságot idén júniusban rendezik Tel-Avivban, utána kerül sor az Universiadéra és a Világjátékokra, írja az MTI. „Nincs bennem aggodalom a nagy versenyek kapcsán, hiszen ha az állapotom engedi, tisztességesen fel fogok készülni, ha pedig nem, akkor a sors így szerette volna, nekem pedig más, újabb célokat kell kitűznöm” – magyarázta.

(Kiemelt kép: MTI/Czeglédi Zsolt)