Először lesz olimpiai résztvevő a magyar női kardcsapat

A magyar női kardválogatott negyedöntőbe jutott a budapesti világkupaversenyen, az ukránok pedig már biztosan nem nyerik meg a viadalt, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat indulhat a tokiói olimpián.

2021. március 14., 13:03

Szerző:

A magyarok - Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta és Battai Sugár összeállításban - a 32-es táblán 45–23-ra legyőzték az indiaiakat, majd szoros küzdelemben 45–40-re a németeket is. 

Ezzel közel kerültek a tokiói kvóta megszerzéséhez, ami azzal vált biztossá, hogy az ukránok vereséget szenvedtek a negyeddöntőben.

Az olimpiai részvétel kiharcolásához a legjobb nyolc közé kerülés esetén az kellett, hogy az ukrán együttes ne nyerje meg a mostani, utolsó kvalifikációs világkupát.

A magyar női kardválogatott először szerepelhet majd a nyári játékokon. Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely, azaz három magyar léphet majd pástra Tokióban. A férfi válogatott már korábban kiharcolta a részvétel jogát.

(Kiemelt képünkön: Pusztai Liza, Márton Anna, Katona Renáta és Battai Sugár Katinka (b-j), a magyar női tőrcsapat tagjai a Zarándi Csaba kard csapat világkupaversenyen a BOK Sportcsarnokban Budapesten, 2021. március 14-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)