Meghalt egy ismert amerikai sportújságíró

Elhunyt Grant Wahl, ismert amerikai sportújságíró, aki a péntek esti Hollandia-Argentína negyeddöntő alatt lett rosszul a katari labdarúgó-világbajnokságon, a Luszail Stadionban.

2022. december 10., 10:52

Szerző:

A 48 éves szakember közelében ülők arról számoltak be, hogy kollégájuk a hosszabbítás perceiben, a médiatribünön összeesett és nem tudták újraéleszteni. Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége a Twitteren azt írta: az egész amerikai futballtársadalom szíve megszakadt, amikor értesültek Grant Wahl elvesztéséről.


A sportújságíró nyolcadszor tudósított a helyszínről labdarúgó-vb-t. Az AP hírügynökség szerint hétfőn azt írta, hogy kórházban járt, mert „cserben hagyta a teste. Három hét kevés alvással, sok stresszel és munkával ezt okozhatja” – írta. A klinikán azt mondták neki, hogy nem koronavírus okozza a tüneteit, valószínűleg hörghurutja van. „Kaptam antibiotikumot és egy köhögés elleni szirupot, pár órával később egy kicsit jobban vagyok, de nem jól” – fogalmazott Grant Wahl, aki többek között a Sports Illustratednek és a CBS-nek dolgozott, s pénteken este még üzenetet írt a Twitterre, amikor a hollandok a rendes játékidő utolsó pillanataiban kiegyenlítettek. „Egy hihetetlen gól rögzített helyzetből” – írta.


Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke együttérzését fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak. „Imádta a futballt” – írta szombat reggeli közleményében. „A FIFA és a labdarúgótársadalom nevében őszinte részvétemet fejezem ki a feleségének, a családjának és a barátainak.”

(Kiemelt képünk: Grant Wahl via Facebook)

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.