Meghalt egy ismert amerikai sportújságíró

Elhunyt Grant Wahl, ismert amerikai sportújságíró, aki a péntek esti Hollandia-Argentína negyeddöntő alatt lett rosszul a katari labdarúgó-világbajnokságon, a Luszail Stadionban.

2022. december 10., 10:52

Szerző:

A 48 éves szakember közelében ülők arról számoltak be, hogy kollégájuk a hosszabbítás perceiben, a médiatribünön összeesett és nem tudták újraéleszteni. Az Egyesült Államok Labdarúgó Szövetsége a Twitteren azt írta: az egész amerikai futballtársadalom szíve megszakadt, amikor értesültek Grant Wahl elvesztéséről.


A sportújságíró nyolcadszor tudósított a helyszínről labdarúgó-vb-t. Az AP hírügynökség szerint hétfőn azt írta, hogy kórházban járt, mert „cserben hagyta a teste. Három hét kevés alvással, sok stresszel és munkával ezt okozhatja” – írta. A klinikán azt mondták neki, hogy nem koronavírus okozza a tüneteit, valószínűleg hörghurutja van. „Kaptam antibiotikumot és egy köhögés elleni szirupot, pár órával később egy kicsit jobban vagyok, de nem jól” – fogalmazott Grant Wahl, aki többek között a Sports Illustratednek és a CBS-nek dolgozott, s pénteken este még üzenetet írt a Twitterre, amikor a hollandok a rendes játékidő utolsó pillanataiban kiegyenlítettek. „Egy hihetetlen gól rögzített helyzetből” – írta.


Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke együttérzését fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak. „Imádta a futballt” – írta szombat reggeli közleményében. „A FIFA és a labdarúgótársadalom nevében őszinte részvétemet fejezem ki a feleségének, a családjának és a barátainak.”

(Kiemelt képünk: Grant Wahl via Facebook)