Élet-halál között a magyar motorversenyző egy prágai kórházban

Súlyos balesetet szenvedett Szvoboda Bence, tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motorversenyző a csehországi motokrosszbajnokságon. A versenyző fejét ért ütés miatt olyan súyos sérüléseket szenvedett, hogy kritikus állapotban szállították egy prágai kórházba.

2023. június 12., 16:56

Szerző:

A HTS Team a közösségi médiában közleményben adott hírt Szvoboda Bence állapotáról, mivel a versenyző halálának híre futótűzként terjedt a magyar és külföldi sajtóban is.

„Bence a fejét ért ütés hatására eszméletét vesztette a pacovi versenypályán. A prágai kórházban életmentő műtétet hajtottak rajta végre. A mai vizsgálatok során megállapították, hogy az agyi funkciói nem működnek. A szervezete még küzd az életben maradásért, ami jelen pillanatban megjósolhatatlan, hogy meddig fog tartani. Bence még nem tekinthető halottnak. A szülei ott vannak mellette a kórházban, hogy az utolsó pillanatig segítsék fiúkat."

A HTS Team tájékoztatása szerint vasárnapi versenyen Szvoboda elesett, a mögötte érkező versenyző pedig elgázolta. Mentőhelikopterrel szállították kórházba.

(Kiemelt képünk forrása: HTS Team Facebook oldala)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.