Egy kicsit szenvedett, de túlélte az első kört Szilágyi Áron

Ő az egyetlen magyar, aki továbbjutott a nyolcaddöntőbe.

2021. július 24., 07:02

Szerző:

A kétszeres címvédő Szilágyi Áron könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián. London és Rio de Janeiro bajnoka első asszójában 15-7-re verte a venezuelai José Quinterót, és a 16 között az iráni Mojtaba Abedinivel találkozik, magyar idő szerint 8 órakor – írta az MTI.

A Vasas 31 éves világklasszisa a mérkőzés elején nem igazán találta a ritmust a világranglista 234. helyezettje ellen, de 3-3 után beindult, és szebbnél szebb találatokkal menetelt előre. A szünetben 8-3 volt az állás, majd a folytatásban hamar 13-3 lett. Ekkor a 24 éves dél-amerikai kissé magára talált, 13-7-re szépített, de ezt követően már csak Szilágyi adott tust.

„Az elején egy kicsit szenvedtem, mivel nem ismertem az ellenfelemet. Három-három után aztán egyre jobban megéreztem a tempót és a vége egy magabiztos győzelem lett. A következő riválisomat jól ismerem, kellemetlen stílusban vív. Az én feladatom az lesz, hogy ráerőltessem a saját vívásomat” – értékelt Szilágyi Áron.

A nyolcaddöntők 7 óra 35 perckor, a negyeddöntők pedig 8 óra 55 perckor kezdődnek. Az elődöntős-döntős programra közép-európai idő szerint 12 órától kerül sor.

(Kiemelt kép: Szilágyi Áron a venezuelai José Quintero elleni asszója közben a 32 között a férfi kardozók egyéni versenyében 2021. július 24-én a tokiói olimpián. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

 

Hat ponttal legyőzte az Oroszlány csapatát a férfi kosárlabda NB I nyitófordulójában