Drágán és korlátozott számban lehet sört venni a katari vébén

Rendelésenként csak négy korsó sört adnak ki Katarban a foci világbajnokság idején, azt is marha drágán. 

2022. november 16., 14:02

Szerző:

A futballszurkolóknak közel 12 fontot, vagyis csaknem 5600 forintot kell majd kifizetniük egy korsó sörért a katari világbajnokságon. Minezt annak ellenére hogy a szervezők korábban előtt azt ígérték, hogy a sör ára olcsóbb lesz. Továbbá korlátozzák rendelésenként rendelésenként csak négy korsó sört adnak ki, mivel attól tartanak, hogy egyes szurkolók esetleg tivornyázásba kezdenek – írta a Guardian.

Katarban egyébként is drága az alkohol, valamint nem is annyira egyszerű hozzájutni. Néhány alkohol árusítása engedélyezett, a szállodai bárokban általában 12-15 fontot kérnek egy korsó sörért vagy egy pohár borért. A vébé egyetlen hivatalos söre a Budweiser, aminek a félliteres kiszereléséért 50 riyalt, vagyis nagyjából 5500 forintot kell fizetni. Alkoholmentes változata 30 riyal lesz, fél liter víz pedig 10.

Nasszer al-Khater, a '22-es vébé vezérigazgatója jelezte, hogy a szurkolói zónákban és a stadionokban a sör ára alacsonyabb lesz a szurkolók számára, várhatóan 7-8 font körül lesz egy korsóval.

(fotó: REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP)