Darts: megszorítani sem tudtuk a letteket

A Lakatos Gergely, Prés Nándor alkotta magyar páros 5–1-re kikapott Lettországtól a frankfurti dartscsapat-világbajnokság (World Cup of Darts) első fordulójában.

2022. június 17., 21:25

Szerző:

Idén két újonccal, Lakatos Gergellyel és Prés Nándorral, a magyar Szuperliga két döntősével indult Magyarország a frankfurti csapat-világbajnokságon. A mieink az első fordulóban, a pénteki program nyitó mérkőzésén a lett párossal mérkőztek meg, melynek első számú játékosa, Madars Razma a 42. helyen áll a PDC világranglistáján – írja a Nemzeti Sport.

A lettek az első leget kezdésből megnyerték, majd a másodikban Razma 104-es kiszállójával brékeltek (2–0).

A harmadik játékban a lettek már akkor kiszálltak, amikor a mieink még 261 ponton álltak (3–0). A negyedik legben a magyar kettősnek Prés Nándor dupla 16-os kiszállójával sikerült szépítenie (3–1), de aztán a lettek ismét hozták a saját kezdésüket (4–1), majd hátsó pályáról, a remekül játszó Razma D4-es kiszállójával be is fejezték a meccset (5–1).

A mieink 72.44 pontos körátlagot értek el, ez sajnos az eddigi leggyengébb az idei világbajnokságon, míg a lettek 91.78-as átlaga a második legjobb a walesieké után.

A mindenkori magyar duó 2016 óta nem nyert mérkőzést a World Cup of Dartson.

(Kiemelt fotó: Darts: megszorítani sem tudtuk a letteket)

Kilencvenhárom éves korában szerdán elhunyt Szabó Miklós egykori kiváló atléta, közép- és hosszútávfutó.