Forma–1: Cunoda balesete miatt átalakították a Hungaroring egyik kanyarját

Cunoda Juki, a Visa RB japán versenyzőjének szombati balesete után léptek a szakemberek.

2024. július 21., 16:11

Szerző:

Meg kellett szakítani a Forma–1-es Magyar Nagydíj időmérő edzését szombaton, miután Cunoda Juki, a Visa RB versenyzője összetörte a versenyautóját – írta meg a hvg.hu.

A japán az edzés harmadik szakaszának hajrájában túl szélesen vette az 5-ös kanyart, és annak kijáratánál két kerékkel ráhajtott az aszfaltot szegélyező műfűre. A műfüves rész végén a talaj kissé besüppedt, ami megdobta az autót, emiatt csapódott aztán neki Cunoda a gumifalnak.

Nem ismétlődhet meg a baleset a Formula-1-es Magyar Nagydíjon

A Red Bull vezérigazgatója, Peter Bayer elárulta, hogy a pályának erről a jellegzetességéről szó volt a versenyzői eligazításon is, Cunoda azoban, pechére, éppen itt csúszott túl szélesre.

A baleset után a szakemberek újra megvizsgálták a kérdéses pontot, és úgy döntöttek, hogy átalakítják: a műfüves sáv utolsó négy méterét kiásták és kaviccsal töltötték fel, hogy ne történhessen meg mással az, ami a japánnal.

A balesete ellenére Cunoda nem szerepelt rosszul az időmérőn: a 10. rajtpozícióból indulhat a Magyar Nagydíjon.

„Hogy őszinte legyek, úgy éreztem, jól sikerült a kanyar, egyáltalán nem számítottam arra, ami történt. Tényleg szélesen vettem… talán azért, mert a határon autóztam, hiszen a Q3-ban jártunk, és a kerék fele rácsúszott a fűre. De ilyesmi máskor is megtörténik. Talán azért okozott ez most bajt, mert az eső után még nedves volt. Addig a kanyarig, sőt még abban is nagyszerűnek éreztem a körömet” – magyarázta az edzés után Cunoda, akit a biztonság kedvéért megvizsgáltak a Hungaroring orvosi szobájában, de kiderült, hogy nem esett baja.

(Kiemelt képünk forrása: X )