Brazil Nagydíj: Verstappen nyerte a sprintfutamot

A második helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintfutamát.

2023. november 4., 20:21

Szerző:

A 26 éves holland pilóta mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője zárt másodikként, a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez pedig harmadikként.

A sorozatban harmadik vb-címét már korábban bebiztosító Verstappen a rajt után azonnal megelőzte a pole pozícióból startoló Norrist, majd a leintésig magabiztosan őrizte vezető helyét és simán diadalmaskodott. Hátrébb viszont számos előzést láthatott a közönség, a rövidtávú verseny ugyanis látványos küzdelmet hozott, és többen is komoly csatákba keveredtek a pontszerzést jelentő első nyolc helyen.

A brazíliai verseny az idei naptár hatodik, egyben utolsó sprintfutamos hétvégéje, de a lebonyolítás az év elején a csapatokkal történt egyeztetést követően módosult. Az új rendszerben szombaton délelőtt külön időmérő edzést tartanak, amely a délutáni rövid viadal rajtsorrendjét határozza meg. A sprintfutamon az első nyolc helyezett szerez világbajnoki pontokat, a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot.

A 71 körös Brazil Nagydíj vasárnap - közép-európai idő szerint - 18 órakor kezdődik, azon Verstappen rajtol majd a pole pozícióból.

Végeredmény, Brazil Nagydíj, sprintfutam (24 kör, 103,416 km, a pontszerzők):

1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 30:07.209 perc

2. Lando Norris (brit, McLaren) 4.287 másodperc hátrány

3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 13.617 mp h.

4. George Russell (brit, Mercedes) 25.879 mp h.

5. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 28.560 mp h.

6. Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri) 29.210 mp h.

7. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 34.726 mp h.

8. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 35.106 mp h.

(Kiemelt kép: KAMRAN JEBREILI / POOL / AFP)

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.