Bondár Anna kiesett a negyeddöntőben

Bondár Anna pénteken a legjobb nyolc között három játszmában kikapott, így kiesett a 250 ezer dollár (105 millió forint) összdíjazású kolozsvári keménypályás női tenisztornán.

2022. október 14., 16:35

Szerző:

A WTA-rangsorban 62., a tornán nyolcadik kiemelt Bondár két győzelemmel vívta ki a negyeddöntős szereplés jogát, az elődöntőért pedig az orosz Anasztaszija Potapovával (48.) csapott össze. A mérkőzés első szettjében kiélezett csata folyt a pályán, 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd három brék következett, és mivel ebből kettőt az orosz játékos ért el, csaknem egy óra után vezetéshez jutott.

A második játszma elején Bondár bajba került, 1:1-nél elveszítette adogatását, ám azonnal javított, majd a szett hajrájában sikerült másodszor is elnyernie ellenfele szerváját, így 5:3-nál az egyenlítésért adogatott és ki is használta előnyét. A szett utolsó játékában ugyanakkor alaposan meg kellett szenvednie a magyar teniszezőnek, aki négy bréklabdát hárított és negyedik játszmalabdáját tudta csak értékesíteni.

A mindent eldöntő játszma aztán a korábbiaknál lényegesen simábban alakult, az orosz játékosnak sikerült érvényesítenie az akaratát, így végül két és fél óra alatt megnyerte az összecsapást.

Eredmény:

negyeddöntő:
Anasztaszija Potapova (orosz, 4.)-Bondár Anna (8.) 7:5, 3:6, 6:1

(Kiemelt kép: Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien)