Asztalitenisz-vb: búcsúzott a negyeddöntőben az Ecseki-Szudi páros

Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar kettős, amelyet a 13. helyen emeltek ki, a nyitófordulóban aratott 3-2-es győzelem után egy 3-0-s diadallal lépett tovább a 16 közé.

2023. május 25., 15:22

Szerző:

Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó három szettben kikapott csütörtökön a dél-koreai Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun egységtől, így a negyeddöntőben fejezte be szereplését a dél-afrikai Durbanben zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokság férfi páros versenyében. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar kettős, amelyet a 13. helyen emeltek ki, a nyitófordulóban aratott 3-2-es győzelem után egy 3-0-s diadallal lépett tovább a 16 közé, ahol ugyancsak szettveszteség nélkül verte a Puerto Ricó-i Daniel Gonzalez, Brian Afanador párost. A negyeddöntőben – amelynek már az éremszerzés volt a tétje – az előző vb ezüstérmese, a második helyen kiemelt dél-koreai Dzsang Vu Dzsin és Lim Dzsong Hun volt a riválisuk.

Korábban még nem játszottak az ázsiai ellenféllel és Szudi a meccset megelőzően azt nyilatkozta, ez talán nekik kedvezhet egy kicsit. A mérkőzés első öt pontját a koreaiak nyerték, s a folytatásban is ők uralták a küzdelmet. Gyorsan és pontosan játszottak, alig alakult ki hosszabb labdamenet. A második szettben már többször meg tudták lepni ellenfelüket Ecsekiék, sőt, 10-7-nél három játszmalabdához is jutottak. Kettő elment, ekkor időt kért Muskó Péter szövetségi kapitány, de ez sem használt, a vetélytárs fordított, s ezzel elúszni látszott az érem. A harmadik felvonásban végig a rivális vezetett, amely végül magabiztos győzelemmel lépett tovább a legjobb négy közé.

Szudiék előtt magyar részről férfi párosban legutóbb 1985-ben, a Klampár Tibor, Kriston Zsolt duó játszhatott negyeddöntőt vb-n. Férfi vonalon az eddigi utolsó negyeddöntős Klampár volt 1989-ben, egyesben, míg magyar asztaliteniszező legutóbb 2007-ben szerepelhetett a legjobb nyolc között, akkor a Póta Georgina, Tóth Krisztina kettős jutott el eddig a szakaszig. Magyar szempontból így befejeződött a durbani vb, az Ecseki, Szudi páros volt az utolsó, amely még versenyben volt.

Eredmény (a viadal honlapjáról):
    férfi páros, negyeddöntő: Dzsang Vu Dzsin, Lim Dzsong Hun (dél-koreai)-Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3-0 (4, 10, 7)

(Kiemelt képünkön az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó a durbani világbajnokság férfi páros versenyében. Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség Facebook oldala)

 

 

A francia nyílt bajnokságon az első fordulón sikeresen túljutó Fucsovics Márton három pozíciót rontva az egy héttel korábbihoz képest a 83. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbben jegyzett magyar játékos.

Klucsár Marcell nyerte a 111,1 kilométeres Salomon Ultra-Trail Hungary ultratávú terepfutó versenyt vasárnap, a győztes 11 óra 39 perc 58 másodperc alatt teljesítette a távot, melyet 4182 méteres szintkülönbség, a Pilis és a Visegrádi-hegység csúcsai nehezítettek.

Primož Roglič nyerte a Giro d'Italia 106. kiírását vasárnap, ezzel az olasz országúti kerékpáros körverseny történetének első szlovén bajnoka lett. A záróetapon a pályafutása utolsó szezonját teljesítő brit Mark Cavendish diadalmaskodott.