06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Aranyérmet nyert Hosszú Katinka az úszó Eb-n

Hosszú Katinka arany-, Mihályvári-Farkas Viktória pedig ezüstérmet nyert hétfőn női 400 méter vegyesen a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

2021. május 17., 19:50

Szerző:

A Duna Arénában zajló kontinensviadalon a szám olimpiai és világbajnoka, világcsúcstartója 4:34.76 perccel ért célba, a Ferencváros 17 éves versenyzője pedig 4:36.81 perces egyéni csúcsot úszott.

A 32 éves Hosszú Katinka 2012, 2014 és 2016 után negyedszer lett Európa legjobbja ebben a számban, összességében pedig 15. aranyát nyerte kontinensviadalon. Ezzel az Eb-k történetének legeredményesebb magyar úszójává lépett elő, megelőzve Cseh Lászlót, aki 14 elsőséggel büszkélkedhet.

A rajt után Hosszú azonnal az élre állt pillangón, mellen és háton a brit Aimee Willmott próbálta tartani vele az iramot, de a gyorsnál már látszódott, hogy ezúttal sem tudják megszorongatni. Mindeközben az élete első felnőtt világversenyén medencébe ugró Mihályvári-Farkas a döntő felénél még csak a hetedik volt, az utolsó két úszásnemben azonban hatalmasat hajrázott, és végül holtversenyben a brit versenyzővel, másodikként csapott célba.

Megható jelenet volt, amikor Katinka győzelme után az édesanyja gratulált a LED-falon keresztül, mivel az Eb-t a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg.

(Kiemelt képünk: A későbbi győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én.  Fotó: MTI | Kovács Tamás)