Elképesztő aranyeső az ifjúsági kenusoknál

A magyar versenyzők elképesztő teljesítményt nyújtva 11 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek szombaton délelőtt, az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokág második döntős napján.

 

2023. július 8., 13:14

Szerző:

A magyar kajak-kenu szövetség honlapjának tudósítása szerint a versenynap első magyar győzelme az ifjúságiak K-2 500 méteres fináléjában született: a négyessel pénteken világbajnoki címet nyert Samu Péter, Hidvégi Zalán páros nagyszerű hajrával szerezte meg az első helyet.

Ugyancsak ebben a korosztályban diadalmaskodott kenu egyesben Kiss Ágnes, a Szarka Krisztián, Nagy Zakariás, Mészáros Milán, Mitropoulos Iliász összeállítású kenu négyes és a Lugosi Gergely, Juhász István kenu kettes 500 méteren, valamint Kollek Bálint K-1 1000 méteren. A vegyes kenu párosok 500 méteres döntőjét Szarka Krisztián és Molnár Csepke nyerte.

A Tölgyesi Flóra, Horváth Kata kajak kettes és a női kenu négyes (Győre Panna, Paragi Petra, Matkovics Vanda, Benkucs Kíra) egyformán másodikként zárt fél kilométeren, és ugyancsak ezüstérmes pozícióban ért célba Pető Hanna K-1 1000 méteren.

Az U23-asoknál egyesben Opavszky Réka nyerte a kenusok, Csikós Zsóka pedig kajakosok 500 méteres versenyét és ugyanezen a távon aranyérmet szerzett a Kiskó Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka, illetve a Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajak kettes, valamint a Koczkás Dávid, Rumi Gergő, Molnár Csanád és Besenyei Ádám alkotta kenu négyes is.

Az első éves U23-as Hidvégi Hunor (K-1 1000 m), a Kollár Kristóf, Hodován Dávid duó (C-2 500 m) és a Horányi Dóra, Zagyvai Borka, Csorba Zsófia, Opavszky Réka összeállítású kenus kvartett egyformán harmadikként zárt az idősebb korosztályban.

Szombaton késő délután az 5000 méteres U23-as vegyes váltók döntőit rendezik meg a vb-n.

A többi fináléra a vasárnapi zárónapon kerül sor.

(Kiemelt kép: a győztes magyar lánycsapat 2023. Július 8-án az olaszországi Auronzóban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokágon. Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség Facebook-oldal)

 

 

A kanadai top junior jégkorong-bajnokság egyik tagszervezete, a Nyugati Hoki Liga (WHL) felfüggesztette Kevin Constantine-t, a Wenatchee Wild vezetőedzőjét, a korábbi magyar szövetségi kapitányt a WHL-szabályok feltételezett megsértése miatt.