Agyvérzéssel intenzívre került a futball-legenda

Holland sajtóértesülések szerint mentőhelikopterrel szállították kórházba és azóta is intenzív osztályon ápolják az 52 éves holland futball-legendát. Edwin van der Sar horvátországi nyaralásán kapott agyvérzést.

2023. július 8., 10:39

Szerző:

Van der Sar májusban mondott le az Ajax vezérigazgatói posztjáról, miután csapata a holland bajnokságban a harmadik helyen végzett, és 2009 óta először nem jutott be a Bajnokok Ligájába. Akkor úgy fogalmazott, pihenésre van szüksége és más dolgokkal szeretne foglalkozni.

Az Ajax hivatalos közleménye szerint Edwin van der Sar péntek délután óta az intenzív osztályon fekszik, de állapota stabil – értesült a BBC.

A 130-szoros holland válogatott kapus 2011-ben vonult vissza, miután távozott a Manchester Unitedtől négy Premier League-cím és a 2008-as Bajnokok Ligája trófea után, majd 2012-ben csatlakozott az Ajax igazgatótanácsához, és 2016-ban vette át az egyesület irányítását.

(Kiemelt kép: Edwin Van Der Sar, az Európai Klubszövetség (ECA) alelnöke beszél a sajtónak az ECA közgyűlésének ülése után Isztambulban, 2022. szeptember 23-án. Fotó: Mehmet Eser / Anadolu Ügynökség via AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.