A ZTE elleni sikerével javított helyzetén a Fehérvár

A bennmaradásért harcoló MOL Fehérvár 3-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, ezzel elmozdult a kiesőhelyről.

2023. május 20., 16:30

Szerző:

 A Fehérvár március 18-a óta először nyert bajnoki mérkőzést. Sikerével a tizedik helyre lépett előre, és egy ponttal előzi meg a vasárnap pályára lépő Budapest Honvédot.
    

OTP Bank Liga, 32. forduló: MOL Fehérvár FC - Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 6237 néző, v.: Pintér Cs.
gólszerző: Kodro (3., 11-esből, 49.), Kastrati II (39.)
sárga lap: Kovács B. (17.), Kálnoki-Kis (30.), Szalay (42.), Huszti (76.), Mim (78.)
    
Fehérvár:
Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Flores, Makarenko (Alef, 79.) - Kastrati II, Dárdai (Christensen, 79.), Schön (Houri, 69.) - Kodro (Katona M., 73.)
    
Zalaegerszeg:
Demjén - Huszti, Csóka, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Mocsi, Bedi (Ubochioma, a szünetben) - Kovács B., Szendrei N. (Papp Cs., 72.), Szalay - Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben)
    
A bennmaradásért küzdő Fehérvár álomszerűen kezdett: a Lirim Kastrati buktatásáért megítélt büntetőt Kenan Kodro értékesítette. A folytatásban a kupagyőztes ZTE birtokolta többet a labdát, azonban a szórványos fehérvári támadásokban valamivel több volt a veszély, ennek köszönhetően még a szünet előtt növelte előnyét a hazai csapat.

Fordulást követően sem sokat kellett várni az újabb Vidi-gólra, Kenan Kodro másodszor volt eredményes. Háromgólos hátrányban is ment előre a Zalaegerszeg, de a Fehérvár magabiztosan őrizte meg vezetését a meccs végéig.

(Kiemelt képünk: Fotó: MOL Fehérvár FC, Facebook)