A női kardozók is kiestek

A férfi párbajtőrözők után a női kardozók is kiestek vasárnap az antalyai vívó Európa-bajnokságon, így egyéniben érem nélkül maradtak a magyarok.

2022. június 19., 16:07

Szerző:

 A magyar női kardozók a csoportküzdelmeket még sikerrel vették, Szűcs Luca és Pusztai Liza öt győzelemmel és egy vereséggel, Katona Renáta 4/2-es, míg Battai Sugár Katinka 3/3-as mérleggel.
 

A hiányos 64-es táblán csak Battainak kellett vívnia, és könnyedén győzte le ukrán ellenfelét. A következő fordulóban viszont Battaira egy másik ukrán, a szakág nagy egyénisége, a kétszeres olimpiai bronzérmes és világbajnok Olha Harlan várt, aki érvényesítette a papírformát. Katona csupán két találatot tudott bevinni francia ellenfelének, a tokiói olimpián csapatban ezüstérmes Balzernek, majd kiesett Szűcs is. Utoljára Pusztai lépett pástra, aki 3-1-re vezetett olasz ellenfele ellen, ám a szünetig 8-5-re fordított Rossella Gregorio, aki nem engedte ki a kezéből az irányítást és a győzelmet.
 

Hétfőn már a csapatversenyekkel folytatódik a kontinensviadal.

    Eredmények női kard, a 64 között:
Battai Sugár Katinka-Olena Kravacka (ukrán) 15-5
    a 32 között:
Olha Harlan (ukrán)-Battai 15-11
Sara Balzer (francia)-Katona Renáta 15-2
Olga Hramova (bolgár)-Szűcs Luca 15-8
Rossella Gregorio (olasz)-Pusztai Liza 15-9

(Kiemelt kép: Pusztai Liza, Márton Anna, Katona Renáta és Battai Sugár Katinka (b-j), a magyar női tőr csapat tagjai a Zarándi Csaba kard csapat világkupaversenyen a BOK Sportcsarnokban Budapesten 2021. márcuis 14-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)