Ledózerolták a csehek a skótokat

Patrik Schick második gólja elképesztő pofátlan volt.

2021. június 14., 17:06

Szerző:

A csatár 45 és fél méterről ívelt a kapuba. Amióta ezt mérik (1980), Eb-n még soha senki nem szerzett távolabbról gólt – írta az M4 sport honlapja. 

A meccs végül 2–0-ra végződött, a skótok nem tudtak szépíteni. A 24.hu összegzése szerint a kezdeti skót fölény után a csehek átvették a kezdeményezést, és a 42. percben meg is szerezték a vezetést: Coufal jobbról adott középre, Schick pedig két védőt is megelőzve szépen fejelte a labdát a kapu jobb oldalába (0–1). 

A skótok többször lőttek kapura, ám gólt ismét a csehek szereztek, nem is akármilyet. Az 52. percben skót támadás során a csehek labdát szereztek, Schick felnézett, és a felezővonaltól az üresen árválkodó kapuba tekerte a labdát. Marshall messze kint áll, és hiába spurizott, nem ért vissza (0–2).

 

(Kiemelt kép: David Marshall skót kapus gólt kap a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Skócia–Csehország mérkőzésen a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 14-én. Fotó: MTI/AP/Getty | Stu Forster)