Szerdától még drágábban tankolhatunk a céges autókba

Szerdán emelkedik mind a benzin, mind a gázolaj piaci ára is.

2022. augusztus 2., 11:55

Szerző:

Ahogyan korábban megírtuk, a  kormány – a MOL javaslatára – úgy döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fent, azaz szűkítik a jogosultak körét. Már csak magánszemélyek – és a nevesített kivételek – tankolhatnak hatósági áron, azaz lényegében a céges autókat vonták ki a kedvezményezettek köréből, de a taxisok továbbra is a 480 forintban maximált áron tankolhatnak.

A benzin ára a holtankoljak.hu szerint szerdától bruttó 7 forinttal emelkedik literenként, a gázolaj ára pedig bruttó 9 forinttal. Ez azt jelenti, hogy 

          augusztus 3-tól a 95-ös benzin literje 699,9 forint, a gázolajé 746,9 forint lesz.

(Kiemelt kép: Egy dolgozó leemeli a töltőpisztolyt a tankolás előtt egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.