Magyarországon is olcsóbb lett a Tesla

A Tesla a kínai piac után Amerikában és Európában is csökkentett az autóinak árain, így Magyarországon is milliókkal lett olcsóbb a cég több járműve.

2023. január 13., 17:19

Szerző:

A Tesla a kínai piac után Amerikában és Európában is csökkentette autóinak árát. Európaszerte nagyjából 3-12 ezer euróval csökkentett a Tesla autók az ára, ezáltal Magyarországon is milliókkal lett olcsóbb – írta a villanyautósok.hu.

Magyarországon a Tesla Model 3 alap verziója 2,7 millióval, a Long Range 2,8 millióval, a Performance pedig 2,3 millió forinttal lett olcsóbb, ami nagyjából a tavaly márciusi szintnek felel meg. A Model Y Long Range és Performance változatai a berlini gyárban készülnek, amelynek ára 5,6 és 3,3 millió forinttal lett olcsóbb. Az alap, kis akkus verzió 24,5 millió forintos árra debütált augusztusban, de most már 20 millió forintot kell érte fizetni.

Amerikában a Model S és X árai is csökkentek, bár induló áraik még mindig 15-20 ezer dollárral magasabbak, mint a 2021 eleji premier idején. A Plaid S pedig ötezer dollárral lett olcsóbb.

(fotó: MTI/Bodnár Boglárka)