Számlagyár: Gyömrő polgármestere is vádlott

Lezárult az a két éve tartó nyomozás, amit egy országosan „üzemelő” számlagyár ügyében indítottak, különösen nagy értékre elkövetett adócsalás miatt. Az ügynek összesen 32 vádlottja van, köztük Gyömrő független polgármestere – értesült a HavariaPress.

2011. november 2., 20:10

Lezárult az a két éve tartó nyomozás, ami a Kecskeméti Ügyészség felügyelete mellett zajlott egy országosan működő számlagyár ügyében, különösen nagy értékre elkövetett adócsalás miatt. Az ügynek összesen 32 vádlottja van, köztük a hetedrendű, Gyenes Levente, Gyömrő független polgármestere. Az 1-7-ed rendű vádlottak bűnszervezetben követték el a bűncselekményeket. Az ügyben a Honvédelmi Minisztérium egyik gödöllői háttércége is érdekelt, a CURRUS Harcjárműtechnikai Zrt., ami 2007-ben 54 millió forintnyi fiktív számlát fogadott be, aminek áfa-tartalma 9 millió forint volt. AZ ügyben összesen 1.8 milliárd forint értékben adtak ki fiktív számlákat, ezeknek áfa-tartalma megközelíti a 400 millió forintot. A vádiratot csütörtökön nyújtották be a Bács-Kiskun Megye Bíróságra.

A kormány alaposan belenyúlt a piacba: már idén is óriásit lendült, de jövőre várhatóan még tovább bővül az ingatlan adásvétel, aminek egyszerű az oka: a nyugdíjpénzek.