Árrobbanás: duplájára emelkedett ennek az élelmiszernek az ára egy hónap alatt

A zöldség-gyümölcs terméktanács alelnöke szerint a kedvezőtlen időjárás és a magas termelési költségek miatt kell kiemelkedően magas árat fizetnünk a répáért.

2023. augusztus 18., 12:45

Szerző:

Egyetlen hónap alatt majdnem duplájára drágult a sárgarépa a KSH adatai alapján. Az RTL riportja igyekezett kideríteni az áremelkedés okát.

Idén egész Európában kevés répa termett a nem megfelelő időjárás miatt és a termelési költségek is emelkedtek. Varga István, a zöldség-gyümölcs terméktanács alelnök úgy véli, tartósan magasabb zöldségárakra kell számítani. Szavai szerint „árrobbanás” történt.

„Horribilis árak vannak” – ismerte el egy piaci kofa a csatornának nyilatkozva. Egy vásárló pedig azt mondta, jobban jár, ha nem frissen veszi meg a levesbevalót, hanem előre megtisztított, összevágott, fagyasztott zacskós termékekből főzi az ebédet. 

A sárgarépán kívül más alapvető zöldségek ára is emelkedett, most a vöröshagyma is 73 százalékkal többe kerül, mint tavaly. A KSH adatai alapján júniusról júliusra tovább nőttek a fogyasztói árak Magyarországon.

(Kiemelt kép forrása: Unsplash)

16:50

Vörös-Gubicza Zsanett, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) képzési és vállalkozásfejlesztési igazgatójának irodájába lépve nem teljesen az fogad, amire számítottam. Kézfogása business, barátságos mosolya casual. A háttérben szól a zene, a falon zebrás kép lóg és hosszan beszélgetünk a vállalkozói lét sajátosságairól, a kereskedelmi kamarák szerepéről és a személyre szabott segítség fontosságáról.