Remekül haladunk, a magyar munkás órabére már eléri az EU-s átlag egyharmadát

2018. április 10., 16:50

Szerző:

Harmadannyiba kerül egy magyar dolgozó munkaórája, mint egy átlagos európaié – számolta ki a Eurostat. Az unió statisztikai hivatala azt nézte meg, mennyi munkabért, valamint járulékot kell kifizetniük a cégeknek egy-egy órányi munka után.

Egy magyar dolgozó egy munkaórája így 9,1 euróba kerül, ami az ötödik legalacsonyabb szám az egész EU-ban.

A magyarnál csak a bolgár, a román, a litván és a lett munkaerő az olcsóbb. Az EU-átlag 26,8 euró.

Az egyébként nagyrészt a 2017-es minimálbér-emelésnek köszönhető, hogy drágult a magyar munkaerő, egy év alatt 10 százalékkal – írja a hvg.hu.

 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

2024. április 26., 10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.