Pillanatnyilag 203 cége van Mészáros Lőrincnek, alakul a Magyarország Zrt.

2018. január 10., 14:45

Szerző:

Kétszáz fölé emelkedett Mészáros Lőrinc cégeinek száma: a Heti Válasz csütörtöki számában olvasható összesítés szerint a felcsúti polgármester 203 vállalkozásban érdekelt.

A bődületes szám egyúttal bődületes növekedést is mutat, hiszen 2010-ben még csupán két cége volt a felcsúti parafenoménnak. Az elmúlt évek azonban nem csak óriási bevételnövekedést hoztak számára, de a gazdaság majdnem minden területére kiterjedő cégbirodalma is alakulóban van.

A Heti Válasz tavaly márciusban még csak 104 céget számolt össze, tehát gyenge tíz hónap is elég volt a duplázáshoz. A hetilap nem csak a Mészáros család tulajdonában levő cégeket vette számba, hanem a felcsúti polgármester szűk üzleti körébe tartozó társaságokat is, ám a szám még így is bőven Guinnessrekord-gyanús.

A cikket szemléző hvg.hu mindebből logikusan következőleg szavazásra bocsátotta a kérdést, hogy vajon egy év múlva hány cége lesz hősünknek? 

A válaszadók 68 százaléka szerint csupán egy. Úgy hívják majd, hogy Magyarország Zrt.

Tegnap 20:05

Emelkedett a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora este a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Az uniós források befagyasztását feloldó folyamat első része lenne a tagállami önvizsgálat. Ennek 2023. március 31-ig kellene teljesülnie, és igaz, hogy a határidő nem kötelező, de ha késik a magyar kormány által vállalt 27 korrekciós intézkedés teljesítése, a kifizetések is csúsznak. Ráadásul a teljesítés pillanatától számítva még hónapokig tartó folyamat, míg az Unió elindítja a kifizetéseket.