Nem kínai akkugyár, hanem kínai aluüzem jön Debrecenbe

Határozottan cáfolja a debreceni önkormányzat azt a sajtóhírt, hogy újabb kínai akkumulátorgyár épülhet a városban.

2023. augusztus 16., 12:17

Szerző:

„A híradásokban szereplő kínai központú NingBo ZhenYu Technology Co., Ltd. az álhírekkel ellentétben nem akkumulátorgyár, hanem alumíniumhéjakat és fedőlapokat, valamint elektromos járművekhez motoros precíziós lyukasztott és rovátkált fémalkatrészeket gyártó vállalat”– írja a 444, a hivatal a közleményére hivatkozva. Hozzáteszik:a város ipari infrastruktúrája a következő időszakban is kizárólag a már bejelentett és épülő üzemek kiszolgálására lesz elegendő, valamint ezen cégek kisebb léptékű mukahelyteremtő beszállítóinak fogadására.

A debreceninap azt írja, hogy a debreceni önkormányzat után a Külgazdasági és Külügyminisztérium is megnyilvánult az állítólag Debrecenbe készülő kínai központú NingBo ZhenYu Technology Co.,Ltd.-vel kapcsolatban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a 24.hu-nak azt írta, hogy a beruházás sorsa még nem eldöntött: több európai ország, illetve Magyarországon belül több település is versenyben van érte. Megjegyezték, hogy Debrecenben az eddig bejelentetteken túl nem épül új akkumulátorgyár.

A cég azt írja, hogy  három üzletággal és 660 millió RMB összberuházással rendelkezik. A vállalat a laminációs bélyegzés és a lítium akkumulátor EVBC területén is fejleszt. Az éves forgalom 250 millió RMB a progresszív szerszámok esetében, 300 millió RMB a bélyegzésnél és 200 millió RMB az akkumulátor szerkezeti alkatrészeknél. Termékeiket több mint 20 országban értékesítik. 

(Kiemelt képünkön:Városháza Debrecen. Fotó: debrecen.hu)