Fontos változásról tájékoztat az MVM

Az MVM levelet is küldött az érintett ügyfeleknek a július 1-től érvénybe lépő változásról.

2024. június 21., 15:12

Szerző:

Az MVM sok ügyfelének küldött tájékoztatást a hamarosan életbe lépő változásról, mely szerint megváltozik a felhasználóazonosító számuk. Ez azért is lényeges információ, mert erre a számra van szükség a mérőállás diktálás során is – írta meg a Dívány. Egészen pontosan ez szerepel a MVM által kiküldött levelekben: 

„Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk figyelmét, hogy korábbi áramos felhasználóazonosító száma 2024. július 1-jétől megváltozik. Ez az azonosító szükséges az ügyintézéshez, mérőállás-diktáláshoz és online ügyfélszolgálatra vagy mobilappra történő regisztráláshoz is, ezért fontos, hogy a jövőben a megadott azonosítót használja. Kérjük, ne megszokásból diktálja be mérőállását! Ha régi azonosítóját elmentette vagy leírta például a diktálós kártyájára, frissítse a megadott adatot”.

Az MVM lesz az egyetlen energiaszolgáltató

Az azonosító változása feltehetőleg összefügg azzal, hogy 2024. július 1-től az MVM marad az ország egyetlen áram- és földgázszolgáltatója, mivel az E.ON Áramszolgáltató Kft is beolvad az MVM Csoportba. Ez egyben informatikai átállással is fog járni. Ezért 2024. július 1.16 órától előreláthatólag két hétre leáll a cég áramszámlázási rendszere, ami érinti a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati és a mobilapplikációs ügyintézést is.

Az online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető: diktálásra, e-számla-igénylésre vagy lemondásra nem lesz lehetőség, továbbá nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem. A telefonos diktálás lehetősége viszont az átállási időszakban is biztosított lesz, a bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak majd számlát. 

Ez változik még az átállás után

Az azonosítószám csere mellett sok minden más nem fog változni az egybeolvadás során. Így nem változik a korábban megkötött egyetemes szolgáltatói szerződés és az elszámolás módja sem, ahogyan rendkívüli elszámolás sem történik, és nem készül végszámla sem. Az átalányfizetést választóknál viszont a fizetési határidő változhat. Az átutalással fizető ügyfeleknek pedig figyelni kell, hogy az új villanyszámlákon feltüntetett bankszámlaszámokat használják a régiek helyett. Szintén változnak az  ügyintézési helyszínek a korábbi E.ON ügyfélszolgálati irodák helyett új helyszíneken biztosít személyes ügyintézést az MVM Next.

(Képünk forrása: Pixabay)