Kifizetetlen az áramszámla? Júliusban nehezebb dolga lesz!

Az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől előreláthatólag két hétre leáll, miután június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be – közölte az MVM hétfőn. Az informatikai átállás ideje alatt az ügyfeleknek nehezebb lesz az áramszámla kiegyenlítése.

2024. június 10., 16:30

Szerző:

Július 1-jétől két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere. A beolvadást követően Magyarországon az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást már egyedül az MVM Next nyújtja majd – írták a közleményben. Az informatikai átállás ideje alatt az ügyfeleknek nehezebb lesz az áramszámla kiegyenlítése.

Online bankkártyás fizetéssel nem fogjuk tudni kifizetni az áramszámlát

A közlemény szerint az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállással jár, ezért kell leállítani egy időre a rendszert.


Az informatikai átállás miatt korlátozottan lesz elérhető az áramügyintézés azoknak ügyfeleknek, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak.

Az új, áram-gáz közös online ügyfélszolgálaton és az MVM Next mobilapplikációban számos funkció nem lesz elérhető, diktálásra, e-számla-igénylésre vagy -lemondásra nem lesz lehetőség, továbbá nem fog működni az online bankkártyás fizetés sem 

– írták.


Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet bankkártyával fizetni, ezért a számlák kiegyenlítését az ügyfelek csekkes befizetéssel, illetve átutalással rendezhetik a számlán szereplő bankszámlaszámra. A régi áramos online ügyfélszolgálat és a hozzá tartozó MVM Next EnergiApp mobilapplikáció sem lesz elérhető az átállás ideje alatt – hívta fel a figyelmet az MVM.


A közlemény szerint a telefonos diktálás lehetősége az átállási időszakban is biztosított. A bediktált mérőállásról az ügyfelek a rendszer újraindulását követően kapnak számlát. Rendkívüli diktálásra nincs szükség.


Az MVM kéri előre fizetős mérőt használó ügyfeleit, akiket külön is értesít, hogy gondoskodjanak időben mérőik feltöltéséről. Online és a feltöltőpontokon ezt július 1-jén 15 óra 30-ig tudják megtenni, a leállás kéthetes időszaka alatt a mérőkhöz feltöltőkód vásárlására itt nem lesz lehetőség.


Az informatikai leállásról az MVM Next részletes tájékoztató levélben is értesíti ügyfeleit. A részszámlás ügyfelek a papíralapú tájékoztató levél mellett jellemzően két eltérő fizetési határidejű részszámlát kapnak, hogy a rendszerleállás ellenére a megszokott időben végezhessék befizetéseiket.
A földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyintézés zavartalan lesz.

(Kiemelt képünk: 

14:42

Csóka Endre, a HUN-REN (korábban MTA) Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet tudományos főmunkatársa a Telexen levezette, hogy az olyan kis pártok, mint a Momentum, miért járnak rosszabbul a választási szabályozók miatt.