Mi történik a forint árfolyamával?

Alig változott csütörtök reggelre a forint árfolyama az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

2024. február 15., 07:59

Szerző:

Az eurót reggel hét órakor 388,80 forinton jegyezték a szerda esti 389,09 forint után, a dollár jegyzése 362,47 forinton áll 362,59 forint után, a svájci frank pedig 409,51 forinton 409,52 után. 

A hét eleje óta a forint 0,5 százalékkal gyengült az euróval szemben csütörtök reggeli jegyzésén, a dollár ellenében 1,0 százalékot adott le és 0,1 százalékkal áll erősebben a svájci frankkal szemben.

Véget érhet a forint stabilitási időszaka

Mint azt korábban megírtuk: még nem látni, hogyan végződik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közötti huzavona, de az biztos, hogy a gazdaságélénkítő olcsó hitel nem kedvez a forint árfolyamának. Tegnapi hír, hogy nem csak az új köztársasági elnököt, hanem egy kormányátalakítás fogdatatását is szondázza egy kormányközeli alapítvány közvélemény-kutatása. Mindez arra utal, hogy Orbán Viktor jelentős változásokra készül a kormány összetételében. Varga Mihály arra a hírre, hogy ő válthatja a jegybank élén a minisztérium terveit fékező Matolcsy Györgyöt úgy reagált, hogy: „Mindent a maga idejében. Amíg szükség van a munkámra, és bírom a miniszterelnök úr bizalmát, végzem a feladatom, ahogy tettem az elmúlt évtizedben is”.

(Kiemelt képünk: Pénzváltó árfolyamai 2022. március 8-án, Budapesten az Erzsébet körút. Fotó: Dimény András)

 

 

Egy uniós rendeletnek köszönhetően júliustól nem maradnak rejtve egy közlekedési baleset legapróbb részletei sem. Minden újonnan regisztrált autó tartalmazni fog ugyanis egy feketedobozt, mely a közlekedést érintő eseményeket, a balesetekkel kapcsolatos adatokat rögzíti majd.