Mészáros Lőrinc családja felbukkant a magyar filmgyártás körül

A nemzet gázszerelőjének gyerekei beszállnak a fóti filmstúdióba

2021. augusztus 18., 10:43

Szerző:

A Mészáros Lőrinc gyermekeihez köthető Fejér B.Á.L. és a Market közösen építheti fel a fóti filmstúdió új épületeit – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből a Népszava szerint. A beruházás becsült összege 30 milliárd forint, ugyanakkor a fejlesztés összköltsége ennél több, 42 milliárd forint. A projekt célja, hogy négy új, egyenként 2500 négyzetméter területű, hangfelvételre alkalmas műtermet telepítsenek, kettőt-kettőt egymás mellé. Emellett egy reprezentatív fogadóépületet is fel kell húzniuk, különböző funkciójú kiszolgálóhelyiségekkel, és megújuló energiaellátással. 

Korábban a Filmintézet azt közölte, hogy Fóton világszínvonalú stúdiók épülnek majd. A szervezet úgy látja, a fóti stúdiókomplexum nemzetközi és hazai viszonylatban is meghatározó eleme lesz a filmgyártásnak. A kivitelezési munkálatok még nyáron elkezdődnek, és 2023 végén érhetnek véget.

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke beszél labdarúgó akadémia és a Videoton FC közös, új, műfüves, székesfehérvári edzőközpontjának ünnepélyes átadásán 2013. január 17-én. Fotó: MTI - Máthé Zoltán)