Hétfőtől a Liberty Steel a Dunaferr új tulajdonosa

Hivatalosan is a Liberty Steelhez került a felszámolt Dunaferr.

2023. október 22., 14:53

Szerző:

A Portfólió beszámilója szerint július elején kiderült, hogy a Liberty Steel lett a nyertes vevő a felszámolás alatt álló Dunaferr vasműért folytatott pályázati versenyben. Múlt héten egy sajtóbejárással egybekötött tájékoztatón Mészáros Lajos bejelentette: hétfőtől hivatalosan is belép a tulajdonosi jogokba a Liberty Steel az EU engedélyének megszerzése után.

Egy Fővárosi Törvényszék által közzétett dokumentumból korábban az derült ki, hogy a felszámoló 19,6 milliárd forintos minimálárat szabott meg a Dunaferrért. A pontos felvásárlási ár azonban nem került nyilvánossága – írja a Portfólió.

(Kiemelt képünk illusztráció: Forrás: Shutterstock)

08:52

2023 októberében a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 6,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

08:28

Az idén kilenc hónap alatt 65 bankfiókot zártak be, már csupán 1445 egység van az országban. Tíz éve még bőven 3 ezer fölött volt a fiókok száma. A dolgozók számát azonban nem csökkentik a pénzintézetek, mert az online bankolás ad más munkát – derül ki a bank360.hu elemzéséből.

07:39

Erősödött kissé a forint szerda reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.